Neserioasă, de la nuntă

Dacă tot am vorbit de gelozie, mi-am amintit o fază pe care numai eu puteam s-o provoc in inconștiența mea fără seamăn. Am fost la o nuntă acum vreo douăzeci de ani, la niște neamuri. Nu spun care, se recunosc ele in poveste.

Noi eram rude cu două dintre parțile implicate – socrii mici și nașii. Dimineața am mers la nași, după principiul „unde era mai puțină lume” ca să fie un echilibru, doar tot de-ai noștri erau. Seara, după masa de cununie, fiecare – nașii, socrii mari și mici, au mai așteptat, conform obiceiului, până la ora opt musafiri acasă. Noi tot cu nașii.

Vine lume, se adună, stăm pe canapele, pe scaune, gustăm din platouri, bem un păhărel, bârfim… Apare o pereche, prieteni de-ai nașilor din altă localitate si care nu erau neamuri cu noi.

Bună seara, bună seara, ăsta-i Ghiță, asta-i Gherghina (zic și eu simbolic niște nume acolo) și ajung cu prezentările la noi. Zice gazda:
– Voi vă cunoașteți, cel puțin cu Ghița. Iar asta e Gherghina, mi-o prezintă nașa mare pe doamna domnului respectiv.
– Aoleu, sar și eu, dar ne cunoaștem de anul trecut, am fost impreună la Slănic (sau in altă parte😉) împreuna, numai că tu erai blondă!
– Nu, zice bruneta aia.
– Cum nu? Aveți cutare mașină, modelul cutare?
– Da, zice, avem, dar nu eram eu că n-am fost cu voi la Slanic!
– Femeie, mă incâlcesc eu o țâră, ai mașina cutare, modelul cutare, culoarea cutare, numărul cutare din județul cu pricina?
-Da! Dar eu nu eram blondă!
– Păi nu chiar blondă propriu-zis, erai platinată bine și cu părul lung!
– Vai, dar lasați, se bagă și gazda, va lămuriți voi cu altă ocazie!
Lumea s-a facut atentă căci eu ridicasem glasul. La bărbatul meu care mă pisca de fund nici nu mă uitam, doar il impingeam să mă lase în pace.
-Stai fată, o dau la o parte pe nașă că se bagase intre noi, ia dă-te oleacă să inteleg! Catre Gherghina, cea tunsă scurt si extrem de brunetă, maslinie bine chiar:
– Și zi așa, ai mașina cutare, culoarea, numarul, modelul și anul?
– Da!
– Acesta e barbatul tău?
– Da!
– Ești din județul cutare?
– Da!
– Dar n-ai avut părul blond niciodată?!
– Nici lung!
– Păi cine dracu’ a fost cu noi la Slănic, doar nu-s nebună?!?!

Nu vă dau detalii despre cinstita adunare careia ii curgea scuipatul din gură ascultând ancheta declanșată de mine, de Ghiță care dispăruse și barbatul meu de doi metri care nu se mai vedea din spatele meu!

M-au scos afară și mi-au zis de amantă.
Toată nunta am stat față în față cu victima și m-am uitat numai în farfurie. Precizez că acum douăzeci de ani aveam douăzeci și șase si am o oarecare scuză🙈🙈🙈